søndag 24. april 2011

Mocca Cupcakes
(12 cupcakes)

Du trenger:
1 3/4 dl (175 ml) melk
15 g pulverkaffe
60 g smør, romtemperert/mykt
200 g sukker
180 g hvetemel
2 ss bakekakao
2 ts bakepulver
2 egg (medium)

Glasuren:
30 ml (2 ss) melk
10 g pulverkaffe-pulver
120 g smør, romtemperert/mykt
ca 400 g melis 
Mokkabønner, eller annen sjokolade for å ha til pynt


  • Sett ovnen på 180 C, og gjør klart et brett med muffinsformer.
  • Varm opp melken, du kan godt gjøre dette i microen, og rør inn kaffepulveret slik at alt er oppløst.
  • Ha smør og sukker i en bolle og pisk til det er lyst og luftig (bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin).
  • Ha i eggene, ett om gangen, og visp godt mellom hvert.
  • Sikt mel, kakao og bakepulver over i en bolle, og bland det lett.
  • Ha halvparten av melblandingen i røra og miks til det er blandet inn.
  • Deretter ha i kaffemelken og miks litt til.
  • Til slutt, ha i resten av melblandingen, og nå pisker du bare så mye som må til for at alt skal være blandet, ikke mer. (Skrap ned fra sidene av bollen med en slikkepott underveis for å få med alt.)
  • Fordel røren i formene, og sett i ovnen i ca 20 minutter.
  • La kakene få stå litt i formen etter at de er ferdige, deretter ha dem over på en rist til avkjøling.
  • Glasuren:
  • Miks sammen smør og melis på lav hastighet, dette kan ta litt tid så anbefaler å bruke en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
  • Ha i den varme kaffemelken og og skru opp hastigheten på mikseren. Dette bør mikses godt og lenge, jo lengre man mikser, jo luftigere blir glasuren. (Syns du den blir for tykk/tørr så ha i litt ekstra melk.)
  • Når kakene er helt avkjølte kan du ha på glasuren, enten med en kniv/spatula eller ved hjelp av en sprøytepose. En kan bruke en Wilton 2D tipp for å lage en roselignende glasur.
  • Pynt med mokkabønner eller litt hakket sjokolade.

Ingen kommentarer:

Blogg Counter