En plate til kaffen som deles
Du trenger:
200 g mørk sjokolade (gjerne med 70% kakaoinnhold)
1 eggehvite
200 g melis
Noen dråper peppermynteessens (fåes på de fleste apotek)
En form, ca 20x30 cm
- Klipp ut et stykke bakepapir som passer i bunnen på formen din.
- Smelt halvparten av sjokoladen, enten i microovnen eller over vannbad.
- Tøm sjokoladen i den bakepapirbelagte formen, og bre den utover slik at du får et jevnt, tynt lag.
- Sett i kjøleskapet mens du laget mintfyllet:
- Ha eggehviten i en bolle, rør litt med en gaffel for å løse den opp litt.
- Sikt over halvparten av melisen, og rør den inn med en skje.
- Ha i peppermynte, rør igjen, og til slutt sikt inn resten av melisen og rør godt.
- Så snart sjokoladen i formen har stivnet, bre utover peppermyntefyllet, det skal bli et jevnt, tynt lag.
- Sett i kjøleskapet mens du smelter resten av sjokoladen.
- Når fyllet har fått stivne litt, tøm over resten av sjokoladen og jevn den utover.
- Sett formen kaldt igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar