søndag 24. april 2011

After Eight
En plate til kaffen som deles


Du trenger:
200 g mørk sjokolade (gjerne med 70% kakaoinnhold)
  1 eggehvite
200 g melis
Noen dråper peppermynteessens (fåes på de fleste apotek)
En form, ca 20x30 cm


  • Klipp ut et stykke bakepapir som passer i bunnen på formen din.
  • Smelt halvparten av sjokoladen, enten i microovnen eller over vannbad.
  • Tøm sjokoladen i den bakepapirbelagte formen, og bre den utover slik at du får et jevnt, tynt lag.
  • Sett i kjøleskapet mens du laget mintfyllet:
  • Ha eggehviten i en bolle, rør litt med en gaffel for å løse den opp litt.
  • Sikt over halvparten av melisen, og rør den inn med en skje.
  • Ha i peppermynte, rør igjen, og til slutt sikt inn resten av melisen og rør godt.
  • Så snart sjokoladen i formen har stivnet, bre utover peppermyntefyllet, det skal bli et jevnt, tynt lag.
  • Sett i kjøleskapet mens du smelter resten av sjokoladen.
  • Når fyllet har fått stivne litt, tøm over resten av sjokoladen og jevn den utover.
  • Sett formen kaldt igjen.


Ingen kommentarer:

Blogg Counter