søndag 24. april 2011

kaker!!

Karamellkake 

Du trenger:
225 g smør, romtemperert/mykt
125 g brunt sukker, bruk muscovado-typen hvis du får tak i
100 g sukker
4 egg
225 g hvetemel, siktet
2 ts bakepulver
½ dl fløte
Springform, ca 21-23 cm.

Glasur:
300 g sukker
1 ¼ dl vann
2 ½ dl kremfløte
400 g kremost (Philadelphia Original, el.l.)


  • Sett oven på 190 C.
  • Begynn med glasuren først siden du må lage karamellen, og la den avkjøle seg.

  • Ha sukker og vann i en kasserolle, skru på lav varme. La sukkeret løse seg sakte opp, men ikke rør (da kan det krystallisere seg). Når det virker som sukkeret er løst opp, skru opp varmen og la det koke til det får en mørk gylden farge, det tar omtrent 10-15 minutter.
  • Flytt kasserollen av platen og visp inn kremfløten. Det kan hende at det klumper seg, men ingen grunn til panikk... Når fløten er rørt inn, sett kasserollen på platen igjen en liten stund mens du visper til karamellen er blandet og smidig. Avkjøl, og sett i kjøleskapet til du er klar til å bruke den.

  • Kakebunnen: Ha smør og begge sukkertypene i en bolle, visp til det blir lyst og kremete. Ha i to av eggene, visp godt. Ha i halvparten av melet, visp godt.
  • Ha i de siste 2 eggene, visp godt før du rører inn resten av melet og bakepulveret.
  • Ha i fløten og rør litt til. Hell over i springformen, og stek i ca 30-35 minutter. Du kan stikke en tannpirker i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig; hvis det fortsatt sitter noe røre eller våte smuler på den, stek noen minutter til.

  • La kaken avkjøle seg litt i formen før du tar den ut på en rist. La den avkjøles helt før du bruker en lang, skarp kniv og deler opp kakebunnen i 2 deler horisontalt.

  • Glasuren: ha kremosten i en bolle og visp med en elektrisk håndmikser til den er myk og luftig. Så måler du opp ca 2 ½ dl av den avkjølte karamellen, og rører dette inn i kremosten.

  • Sett den ene kakebunnen på et fat og ha halvparten av glasuren oppå, spre den utover i et jevnt lag. Sett på den andre kakebunnen og spre resten av glasuren på toppen.
  • Til slutt: ta frem resten av karamellen du laget, og ringle over litt av den resterende karamellen.

Ingen kommentarer:

Blogg Counter