søndag 3. april 2011

Oreo Iskake

Bunn :

20 stk Oreokjeks
50 g smør

Is : 
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 stk Oreokjeks

Pynt : 
6 Oreokjeks


Fremgangsmåte: 

Ha 20 stk Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. 
Kjør på full hastighet til en jevn masse.

Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) 
Trenger ikke bakepapir eller smør i bunnen av formen.

Sett i kjøleskapet i 30 minutter.

Pisk eggeplommene med sukker luftig.
Splitt opp vaniljestangen på langs (pass på at du kjøper en myk vaniljestang) og skrap ut så masse frø som du klarer og de svarte frøene og rør de inn i eggedosisen (eggedosisen vil bli svartprikkete). 
Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i eggemassen. Bruk stålvisp, slik at alt blir luftig og jevnt blandet. 

Grovhakk Oreokjeks

Hell halvparten av isblandingen i formen.
Fordel halvparten av de grovt hakkede Oreokjeksene over der igjen. 
Hell så resterende isblanding over der igjen og pynt kaken med resterende grovhakket Oreokjeks. 
Sett formen i fryseren til isen har stivnet.
Ta ut kaken av formen 15 - 20 minutter før servering 

Lykke til !! ^^ 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Får nesten prøve å lage den en gang da :) De kjeksa er jo sykt gode :D

- Kristina&Ine Linnea

Anonym sa...

ja :D
Det skal visst være godt :D ^^

Blogg Counter